Trimbehandeling

Trimbehandeling

wassen, blazen, scheren, knippen, nagels en oren verzorgen

wassen, blazen, scheren, knippen, nagels en oren verzorgen

Werkwijze

Trimsalon Toedels biedt een welzijnsgerichte trimbeurt aan, welke zich onderscheid van andere trimsalons. Er wordt niet met stemverheffing gewerkt en de honden krijgen een wellness arangement hier in de salon.
Als eerste gaan de honden gelijk in bad, krijgen tijdens het insoppen een hoofdmassage en wordt de vacht 2 x gewassen met de badpomp. De vachtreiniging is intensiever door de badpomp en geeft de huid een huidmassage voor een betere doorbloeding.
Na het bad wordt de hond geblazen met een waterblazer, waarbij de hond een ‘hoodie’ over zijn hoofd krijgt tegen het geluid.
Daarna gaat de trimbehandeling verder met scheren/ knippen en de oren worden nagekeken en de nagels gecontroleerd, zonodig geknipt.

Het advies voor de trimbehandeling van de labradoodles is elke 8 á 10 weken. Zit er een langere tijd tussen dan is de kans op klitvorming groter. Plan daarom steeds de afspraak door, zodat de kans dat de datums vol zitten kleiner is en voorkomt teleurstellingen.

Enkele tips voordat u uw hond langs brengt:

 • De hond dient klitvrij aangeleverd te worden. 
 • Wanneer de hond met klit/ vilt binnenkomt is de vacht arbeidsintensiever om te behandelen. Ook de gebruikte materialen zorgen voor snellere slijtage.
  Ook is het voor de hond niet prettig om met klitten rond te moeten lopen.
  Heeft u moeite met het klitvrij houden van de vacht kijkt u dan eens of de workshop Vachtverzorging iets voor u is.
  Voor een hond met klitten wordt extra gerekend!
 • Laat uw hond goed uit voordat u uw hond naar de trimsalon brengt, de behandeling zal namelijk enige tijd in beslag nemen en het is voor de hond vervelend wanneer hij of zij de behoefte zolang moet ophouden.
 • Houd uw hond altijd aangelijnd.
 • Breng uw hond nooit met een volle maag.
 • Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest), ringworm e.d. en/of loops is, horen wij dat graag van tevoren.