De salon

De salon

Hoe wij werken

Hoe wij werken

Kleinschalig en professioneel uitgerust

Bij Trimsalon Toedels onderscheiden we ons door van het trimmen een welzijnsbeleving te maken voor uw hond.
Gespecialiseerd in het trimmen van Labradoodles en Boomers.
De trimsalon is gevestigd in Egmond-Binnen en goed bereikbaar vanuit zowel Alkmaar, Heiloo als Castricum.

De salon is voorzien van een groot en veilig hondenbad, een trimtafel en professionele verzorgingsproducten waar uw hond gewassen, getrimd en gedroogd kan worden. De vacht van uw hond wordt bij ons, door middel van een badpomp, tot op de huid gereinigd, ook bij de zeer dichte vachten.

Een echte wellness voor uw hond. 

In de trimsalon werk ik voornamelijk 1 op 1 en zonder baasje (of begeleider). Wanneer ik merk dat de hond het juist fijner vindt als baasje er wel bij blijft is dat een uitzondering en blijft baasje erbij.
Ik vind het heel belangrijk dat er rust is tijdens de behandeling om zo de trimbeurt voor uw hond zo aangenaam mogelijk te maken.
Tijdens de trimbeurt let ik op het gedrag van de hond, mocht ik hieraan iets opmerken vertel ik u dat en kan ik u eventueel advies/tips meegeven.
Ook kan het zijn dat ik iets opmerk , dat kan zijn een bobbeltje, huidverandering of iets anders bij de hond. Dat wordt dan ook vermeld wat ik waarneem en soms kan het zijn dat ik u het advies geef om naar een dierenarts/ fysiotherapeut/ osteopaat te gaan.
Veel honden vinden het spannend in de trimsalon en daarom is het fijn om een hond op zijn gemak te stellen door vertrouwen te winnen en goed naar de hond te kijken wat hij wel en niet fijn vindt.

De trimbeurt is voor uw hond een intensieve gebeurtenis en mag tussendoor even van tafel af om de pootjes te strekken. Wanneer de tijd en het weer het toelaat mag de hond na de trimbeurt even de tuin in om daar te snuffelen, zodat het stressniveau dat mogelijk op de tafel ondervonden werd zich even van zich af kan laten glijden.

Wanneer uw hond klitten heeft of vilt

Klitten, of nog erger vilt, is erg pijnlijk voor uw hond. Het voelt voor de hond alsof ze een te krappe jas aan hebben en ze worden beperkt in hun bewegingsvrijheid. Wanneer een hond met klitten of vilt binnenkomt, wordt er niet ontklit maar wordt de hond op kortere lengte getrimd. We proberen daarbij te voorkomen dat de hond echt kaal wordt.

Door het gebruik goede producten en materialen proberen we op alle mogelijke manieren er toch nog wat leuks van te maken. Omdat deze behandeling extra meer tijd vergt, wordt hiervoor een meerprijs voor berekend (zie tarieven).

Wanneer uw hond is verlost van de klitten, kan het zijn dat hij zich de eerste dagen onwennig gedraagt. Het kan jeuk veroorzaken en kan in sommige gevallen zo erg zijn dat een bezoek aan de dierenarts nodig is. Hier is de trimsalon niet verantwoordelijk voor, omdat de oorzaak ligt bij het slecht onderhouden van de vacht!